پمپ آب خانگی برقی چیست

یکی از مشکلات مجتمع‌های مسکونی پرجمعیت، تامین آب مصرفی با فشار مناسب در طبقات بالا است. در چنین مواردی، پمپ آب خانگی برقی، نیاز دارد تا فشار آب را تقویت کند. آب با استفاده از این محصول به طبقات بالاتر ‌می‌رسد. دور موتور پمپ آب خانگی برقی معمولا، ۳۰۰۰ دور در دقیقه است. در این مطلب از ایران جهش بیشتر درباره پمپ آب خانگی برقی، روش انتخاب و نصب آن صحبت خواهیم کرد.

پمپ آب خانگی چیست

پمپ‌های خانگی جزء پمپ‌های سانتریفیوژ یا گریز از مرکز هستند. به منظور افزایش فشار آب در مصارف مسکونی می‌توان از پمپ آب خانگی برقی استفاده کرد. پمپ آب خانگی برقی فشار آب منزل مسکونی را تقویت کرده و آبیاری و باغبانی را در ابعاد کوچک تسهیل می‌کند. شما می‌توانید از الکتروپمپ‌های خانگی برای یک واحد مسکونی به صورت مجزا یا مشترک استفاده کنید. پمپ‌های خانگی به تنهایی قابل استفاده نیستند و حتما باید برای قطع و وصل یا تنظیم دور الکتروموتور از یک سیستم کنترلی استفاده شود.

انواع پمپ آب خانگی برقی
پمپ خانگی کوچک

انواع پمپ‌های خانگی

پمپ آب خانگی انواع مختلفی دارد، مانند:

    • پمپ آب خانگی یک اسب: این پمپ‌ها برای ساختمان‌های سه طبقه، ۶ واحدی با حداکثر متراژ ۷۵ متر مناسب است.
    • پمپ آب خانگی یک اسب دو پروانه: این پمپ در ساختمان‌های چهار طبقه هشت واحده با حداکثر متراژ ۷۵ متر نصب شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.
    • پمپ آب خانگی یک و نیم اسب: این مدل پمپ در ساختمان‌های پنج طبقه ۱۰ واحدی با حداکثر متراژ ۱۰۰ متر کاربرد دارد.
    • پمپ آب خانگی دو اسب: این پمپ‌ها در ساختمان‌‎های پنج طبقه ۱۴ واحد با حداکثر متراژ ۱۰۰ متر نصب و مصرف می‌شود.
    • پمپ آب نیم اسب: این پمپ برای واحدهای کوچک مناسب است.

برای این که با انواع پمپ آشنا شوید، بهترین پمپ را با توجه به نیاز خود انتخاب کنید.

عوامل تاثیر گذار در انتخاب پمپ آب خانگی برقی

در انتخاب پمپ آب خانگی عوامل زیادی تاثیر می‌گذارد. این موارد از این قبیل‌اند:

۱. تعداد طبقات ساختمان

۲. تعداد واحد ساختمان

۳. متراژ هر یک از واحدها

۴. محل قرارگیری پمپ در ساختمان

۵. طول مسیر لوله کشی در داخل ساختمان

۶. سایز لوله‌های کار شده در ساختمان

بهترین پمپ آب را چگونه انتخاب کنیم؟

 اگر شما پمپ فشار قوی با دبی بالا انتخاب کنید، علاوه بر اینکه باید هزینه‌های سنگینی را صرف نمایید، احتمال دارد تاسیسات خانه شما را نیز خراب کند. حال اگر از پمپ با فشار کم استفاده کنید، ممکن است نیاز شما را برآورده نسازد. برای طبقات اول و دوم با متراژ و مساحت پایین، پمپ محیطی یا یک اسب بخار توصیه می‌شود. برای طبقه سوم و چهارم که متراژ کمی دارند، می‌توان از پمپ آب خانگی بشقابی ۱ تا ۱.۵ اسب بخار استفاده کرد. در خصوص طبقات بالاتر بسته به نوع متراژ می توان خرید پمپ عمودی را در اولویت کار خود قرار دهید.

نصب پمپ آب خانگی برقی

نحوه نصب پمپ آب خانگی برقی

برای نصب و راه اندازی پمپ‌ آب خانگی برقی تا سه طبقه، نصاب از ست کنترل استفاده می‌کند که چندین مزیت دارد. از مهم‌ترین مزیت‌های آن می‌توان به هزینه و فضای کم اشاره کرد؛ اما برای ساختمان‌های بالاتر از سه طبقه، باید از منبع انبساط استفاده نمود. راه اندازی پمپ آب با ست کنترل به راحتی صورت می‌گیرد اما برای راه اندازی منبع انبساط باید یک متخصص آن را نصب کند. به این نکته توجه داشته باشید که حتما باید قبل از پمپ و بعد از کنتور یک مخزن برای جمع آوری آب تعبیه کنید که این کار دو مزیت دارد:

  • اول اینکه آب لوله شهری با مکش به سرعت خالی نمی‌شود و همسایه‌ها دچار مشکل نخواهند شد.
  • ثانیا، پمپ در این حالت بدون آب نمی‌ماند و در نتیجه نخواهد سوخت.

محل نصب پمپ آب خانگی

محل نصب پمپ آب خانگی کجاست؟

 پمپ آب خانگی برقی باید جایی نصب شود که علاوه بر تهویه مناسب، در مقابل نفوذ گرد و غبار، رطوبت و تابش نور خورشید محافظت شود. صدای پمپ آب خانگی زیاد است؛ بنابراین بهتر است در فضایی بیرون از واحد مسکونی، مثل موتورخانه‌ها نصب گردد. در صورتی که مجبور به نصب آن در داخل خانه هستید؛ بهتر است از فضای بالکن یا تراس استفاده کنید. لازم به ذکر است که از نصب پمپ آب در فضاهایی مانند حمام که احتمال نفوذ رطوبت و آب به داخل آن وجود دارد، جدا خودداری کنید. این نکته را در نظر داشته باشید، به هیچ وجه نباید قبل از کنتور آب، پمپ را نصب نمایید.

سوالات متداول پمپ آب خانگی برقی

چرا الکتروموتور پمپ آب خانگی خراب می‌شود؟

خرابی الکتروموتور ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد. این دلایل شامل، نشت آب به قسمت الکتروموتور، نوسان برق شهر و عدم رعایت ایمنی در اتصالات پمپ‌های سه فاز خواهد بود.

بهترین برندهای پمپ آب در بازار کدام هستند؟

ایران جهش، پنتاکس، استیل، دیزل، انرژی از برندهای پرطرفدار پمپ آب خانگی برقی هستند.

جمع بندی پمپ آب خانگی برقی

مکش آب از سطح پایین‌تر از محل نصب پمپ آب، علاوه بر اینکه ممکن است؛ راندمان را کاهش خواهد داد. همین علت، باعث بروز پدیده کاویتاسیون می‌شود. پیشنهاد می‌شود که حتما از تفاوت پمپ‌ها با هم، به خصوص تفاوت پمپ جتی و بشقابی آگاه باشید. تراز بودن کامل و افقی کلیه پمپ‌های آبرسانی، جتی و غیره، در دوام عملکرد پمپ بسیار موثر است؛ زیرا در صورتی که پمپ آب تراز نباشد، قطعات آن از حالت بالانس خارج می‌شود و عملکرد پمپ را دچار مشکل می‌کند. برای جلوگیری از بازگشت آب سیستم به سمت پمپ‌ها، باید شیر یکطرفه به‌صورت افقی در مسیر آب خروجی از پمپ‌ها نصب شود.

توجه داشته باشید که باید سیستم آبرسانی به صورت ماهانه بازدید شود و روغن کاری پمپ آب انجام گیرد. این کار تاثیر زیادی در افزایش بهره‌وری پمپ خواهد داشت. پمپ‌های آب نباید به هیچ وجه بدون آب کار کنند؛ زیرا این باعث می‌شود که پمپ بسوزد. هنگام خرید پمپ‌های خانگی بهتر است از یک متخصص راهنمایی بخواهید. شما می‌توانید از طریق راه‌های تماس با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید و درباره خرید پمپ با آن‌ها مشورت کنید. همچنین برای مشاوره می‌‎توانید با کارشناسان ایران جهش، تولید کننده انواع بوستر پمپ آتش نشانی و آبرسانی کمک بگیرید.

5/5 - (4 امتیاز)

ایران جهش (iranjahesh)مشاهده نوشته ها

مجموعه ایران جهش تولید کننده پمپ های طبقاتی ایستاده (با طرح گراندفوس دانمارک) است. کیفیت بینظیر، گارانتی کامل، تنوع محصولات و قیمت رقابتی از ویژگی های منحصر به فرد ایران جهش می باشد. من یک نوسینده با سابقه زیاد در حوزه تولید پمپ و بوستر پمپ هستم و قصد دارم بهترین و جدیدترین اطلاعات در حوزه پمپ را در اختیار شما کاربران عزیز قرار دهم.

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!