الکتروپمپ عمودی چیست و کاربردش در چه صنایعی است؟

هر پمپی که به صورت عمودی نصب شود به عنوان الکتروپمپ عمودی (Vertical electropump) شناخته می شود. در واقع به طور دقیق‌تر باید بیان کرد که پمپ عمودی یک پمپ گریز از مرکز است که دارای محوری عمودی می‌باشد. الکتروپمپ‌‌های عمودی، پمپ‌های طبقاتی هستند که با استفاده از قانون حاکم بر فیزیک که گریز از مرکز مایعات را شامل می‌شود، عمل پمپاژ را انجام می‌دهند. در ادامه با ایران جهش همراه باشید تا با کاربرد الکتروپمپ عمودی آشنا شوید.

الکتروپمپ عمودی چیست؟

الکتروپمپ‌های عمودی ایرانی، چینی، ژاپنی و اروپایی با استاندارد گارانتی معتبر در بازار وجود دارد. الکتروپمپ‌های عمودی با دو یا چند پروانه برای افزایش قدرت پمپاژ نیز هستند. الکتروپمپ های عمودی برای تقویت و افزایش فشار آب آشامیدنی آپارتمان و منازل ویلایی کاربرد دارد. این الکتروپمپ‌های عمودی تمام استیل هستند و در برابر خوردگی مقاوم می باشند. باید گفت که این محصول از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند. علاوه بر این الکتروپمپ‌ها فشار خطوط لوله آبرسانی و آتش نشانی را تقویت می‌کنند.

ایستگاه کامل فیلتراسیون آبیاری که شامل الکتروپمپ، هیدروسیکلون، فیلتر شنی، فیلترهای توری و دیسکی در انواع بک واش دست و اتوماتیک می‌باشد. پمپ‌های سه فاز سانتریفیوژ شناور در آب جهت پمپاژ از چاه استفاده می شوند. پمپ‌های فشار قوی و با توان بالا به صورت اختصاصی برای پمپاژ آب به بویلر نیز وجود دارند. پمپ های سانتریفیوژ عمودی که جنس بدنه آن استیل ضد زنگ است، لوله، اتصالات و شیرآلات مخصوص آبیاری تحت فشار دارد. پمپ های گریز از مرکز که با چرخش پروانه داخلی آن عملیات انتقال مایع را انجام می‌دهد.

الکتروپمپ‌هایی که برق آن‌ها از صفحه ها و پنل‌های فتوولتائیک یا صفحات خورشیدی تامین می‌گردد، الکتروپمپ‌هایی به صورت تک فاز خانگی نیم اسب و یک اسب استاندارد به همراه اتومات جهت تقویت فشار آب می‌باشند. الکتروپمپ‌های عمودی دارای توان مناسب در مصارف خانگی، صنعتی و کشاورزی کاربرد دارند. پمپ های چند طبقه سانتریفیوژ که به صورت عمودی هستند اغلب برای استخراج آب چاه استفاده می شوند.

الکتروپمپ‌های عمودی خانگی کم صدا برای تقویت فشار آب به کار می‌روند. الکتروپمپ‌هایی برای تخلیه مخازن و یا تخلیه محل‌های آب گرفته شهری، خورنده، لجن و گل ولای همراه با ذرات درشت و جامد نیز از این گروه هستند. الکتروپمپ تقویت کننده فشار آب آپارتمان و منزل توسط دو پروانه سانتریفیوژ کار می‌کنند.

الکتروپمپ عمودی چیست؟

آموزش نصب الکتروپمپ عمودی

برای نصب پمپ خانگی با دقت مراحل زیر را انجام دهید. به این ترتیب، پمپ بیشترین کارایی و بالاترین طول عمر را خواهد داشت. پمپ‌های خانگی برای پمپاژ سیالات و مایعات تمیز که عاری از هرگونه آلودگی در خود باشد و یا مواد جامد در آن معلق نباشد و دمای آن کمتر از ۸۰ درجه سانتیگراد است، طراحی و تولید شده است. البته پمپ هایی که پروانه پلاستیکی دارند، حداکثر دمای مایع باید ۶۰ درجه سانتیگراد باشد.

الکتروپمپ‌های عمودی در محل خشک با دمای مناسب، که آن دما حداکثر چهل درجه است، نصب گردد. پمپ را در زمین صاف خشک و مسطح نصب کنید به طوری که پمپ در هنگام کار لرزش نداشته باشد. پمپ باید به صورت افقی نصب شود و قطر لوله ورودی به پمپ نباید کوچکتر و کمتر از قطر قسمت ورودی پمپ باشد. اگر ارتفاع لوله ورودی از ۴ متر بیشتر بود از لوله ای استفاده کنید که قطر آن بیشتر باشد. قطر لوله خروجی باید طوری انتخاب شود که با فشار خروجی متناسب باشد و باعث افت جریان نشود.

لوله‌های ورودی به الکتروپمپ باید کمی به سمت بالا شیب و زاویه داشته باشد تا از قفل شدن جریان پیشگیری کند. اطمینان حاصل کنید که لوله‌های ورودی به پمپ هواگیری شده و حداقل نیم متر از آن مملو از آب است. برای جلوگیری از برگشت آب به پمپ حتماً در لوله ورودی پمپ یک شیر یک طرفه قرار دهید. استفاده از شیر یک طرفه در ورودی پمپ باعث جلوگیری از ضربات چکشی آب خواهد شد. لوله های ورودی و خروجی متصل شده به الکتروپمپ را روی دیوار و در محل خود به خوبی وصل کنید تا از وارد شدن فشار به پمپ پیشگیری کنید.

برق کشی الکتروپمپ عمودی

نصاب پمپ وظیفه دارد پمپ را به برق وصل کند. الکتروپمپ‌های خانگی کوچک و با توان کم با برق ۲۲۰ ولت کار می‌کنند. مدار برق را طبق نقشه الکتروپمپ و راهنمای محصول نصب کنید. اغلب الکتروموتورهای تک فاز در برابر ارتعاشات و اختلالات شبکه برق مقاوم هستند.

جهت چرخش الکتروموتور بر خلاف جهت چرخش عقربه های ساعت می‌باشد. در حین اینکه پمپ روشن می‌شود، باید در قسمت پروانه آب در جریان باشد. اگر این عمل به درستی انجام نشود، پمپ عمل پمپاژ را قادر نخواهد بود، انجام دهد. اگر در بخش پروانه که مکش پمپ هوا را انجام می‌دهد هواگیری انجام نشده باشد، عملکرد ضعیف‌تری را شاهد خواهید بود.

عملیات هواگیری الکتروپمپ عمودی را قادر هستید به وسیله پیچی که در قسمت بالای آن قرار دارد، انجام دهید. به این صورت که پیچ رو باز میکنید و یک قیف در آن قرار داده سپس با ظرف آبی درون آن را آب میریزید. البته برای پمپ‌هایی که در شبکه لوله کشی آب و فاضلاب ساختمان نصب می‌باشند نیازی به هواگیری ندارد. شما لازم است تنها جریان آب به داخل پمپ را برقرار کنید و پس از آن الکتروپمپ را روشن کنید. هیچ وقت نباید پمپ خالی کار کند. اگر این اتفاق را شاهدش بودید، پمپ را حتما خاموش کنید و بعد از اینکه قسمت مکش آن پر از آب گردید، دوباره پمپ را روشن کنید.

برق کشی الکتروپمپ عمودی

سخن پایانی

در این مقاله با الکتروپمپ عمودی و طرز کار آن آشنا شدید. همچنین نصب و برق کشی پمپ های تک فاز خانگی آموزش داده شد. برای خرید پمپ عمودی یا الکتروپمپ عمودی بهتر است از مشاوره کارشناسان ایران جهش استفاده کنید.

سوالات متداول الکتروپمپ عمودی

چرا الکترو پمپ لرزش دارد؟

1- الکترو پمپ یا لوله آبده با لوله دیواره چاه در تماس می باشد. 2- لقی یاتاقانها بیش از حد می باشد. 3- روتور بالانس دینامیکی نمی باشد. 4- یاتاقانها نسبت به هم سنتر (هم مرکز) نمی باشند.

چرا الکترو پمپ آب نمیدهد؟

1-سیستم برق رسانی به الکترو پمپ را بررسی کنید. 2- رو تور الکترو موتور و یا محور پمپ گیر کرده است. 3-مواد جامد از فبیل لجن و گل داخل پمپ شده است. 4-الکترو موتور ویا کابل آن خراب است لوله ودیگر اتصالات نصب شده خراب است.

4.8/5 - (10 امتیاز)

امکان ارسال دیدگاه وجود ندارد!